НА ХМЕЛЬНИЧЧИНІ ВІДБУЛОСЬ ЗАСІДАННЯ УКРАЇНСЬКОЇ АСОЦІАЦІЇ РАЙОННИХ ТА ОБЛАСНИХ РАД

24

В рамках засідання правління УАРОР Міністерство науки та освіти продемонструвало концепцію реформи профільної середньої освіти в регіонах. І саме на такій зустрічі присутні обговорили її втілення.

Реформа освіти насамперед стосується громад, бо саме вони адаптують місцеву шкільну мережу. Вже із 2027 року передбачене запровадження трирічної профільної середньої освіти за двома спрямуваннями – професійним та академічним.

Ця реформа потребує змін до законодавства, тому важливо на заході такого формату було почути пропозиції та бачення громад.

Громади та їхня позиція мають бути враховані при подальших обговореннях. Саме так можна отримати якісну освітню мережу, яка навчатиме учнів вже за європейськими практиками.

Асоціація районних та обласних рад в середині червня у Берліні взяла участь у роботі конференції з відновлення України 2024 та конгресі місцевого самоврядування ініціативи трьох морів в місті Люблін.

Область шукає міжнародних партнерів, співпрацює з волонтерськими фондами та міжнародними організаціями. Під час живого діалогу представники комітетів Верховної ради заслухали запити від громад. Їх, кажуть, у списку актуальних, є ціла низка.

Окремим питанням присутні обговорили функціонування та повноваження районних рад. Захід став цікавим майданчиком для дискусій. Наступне засідання асоціації запланували провести у Харкові.

" " " "