На Хмельниччині вшанували памꞌять загиблих Героїв

Сьогодні, 29 серпня, в Україні вшановують памꞌять тих Героїв, які віддали своє життя за волю та незалежність України

397

29 серпня  2014 року українська армія зазнала найбільших втрат, адже саме в цей день відбувся вихід  українських військ з оточення в Іловайську . З того часу вже минуло сім років. Дату 29 серпня Указом Президента  визначено як День пам’яті захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України.

У Хмельницькому також вшанували памꞌять загиблих за Україну. На майдані Незалежності, де встановлено  меморіальну дошку  памꞌяті Героїв Небесної Сотні та учасників АТО, зібралися сім`ї загиблих героїв України, учасники Революції Гідності та Операції об’єднаних сил, керівники міста та області, депутати обласної та міської рад, небайдужі хмельничани, повідомляють у Хмельницькій міській раді.

Представники духовенства різних конфесій, які також були присутні, відправили поминальний молебень за усіма загиблими. Памꞌять Героїв, які віддали власне життя за волю та незалежність рідної держави, усі присутні вшанували хвилиною мовчання. Також до меморіальної дошки памꞌяті було покладено квіти.

Панахиду за героями−хмельничанами відслужили  на Алеї Слави, що у мікрорайоні Ракове. Крім того, було покладено квіти до пам`ятника Героям Небесної Сотні, пам’ятного знаку біля будівлі Служби Безпеки України, а також до кожної з могил тих Героїв− земляків, які загинули на російсько−українській війні та похоронені на цвинтарях, що розташовані у мікрорайонах Ракове, Гречани та Шаровечка.

" " " "