«НА ВІЙНІ Є БІЛЕ Й ЧОРНЕ. ТУТ – СІРЕ»

241

Війна, що нас змінила. За майже два роки повномасштабного вторгнення тисячі жінок в Україні стали дружинами військових. Вдома на них лягає подвійне навантаження.  Хмельничанка Марина погодилася поспілкуватися із нашими журналістами та розповісти про свій досвід стосунків з чоловіком, який з перших днів великої війни на передовій.

З майбутнім чоловіком познайомилася за чотири роки до повномасштабного вторгнення. Велика війна застала його у Польщі, де працював. Але, вирішує повернутися, щоб захищати Україну.

Марина не змогла змінити його рішення. Обоє розуміли, що тепер розпочинається новий етап у стосунках. Одна справа, коли близька людина далеко, але у мирній країні, інша – коли щоденно ризикує життям на війні.

Стосунки перемістилися у месенджери й телефонні дзвінки. Перші пів року були найважчими,- ділиться Марина.

Лисичанськ, Бахмут, Соледар. Марина здогадувалася, що подібних ситуацій було багато. Щоб якось триматися – максимально поринула у роботу. Найважче було тоді, коли залишалася наодинці.

Під час однієї із короткострокових відпусток чоловіка вони побралися. А наступного дня він знову поїхав на війну. Отримав поранення. Після лікування повертається на фронт. Зараз проходить реабілітацію у Хмельницькому, адаптується до соціуму.

" " " "