НАРАДА ЛІСІВНИКІВ

265

Виїзна нарада лісівників на базі філії «Ярмолинецьке лісове господарство» ДП «Ліси України» розпочинається з огляду автопарку. Левову частину техніки господарство придбало у співпраці з Украгролізингом.

Далі учасники наради оглядають побутові приміщення господарства, переходять до рекреаційної зони відпочинку та відкривають екологічну стежку.

На території нижнього складу господарства лісівники відвантажують лісопродукцію та колють дрова для населення.

У навчальні та медичні заклади громади лісівники також постачають сировину. Опалювальний сезон комунальна сфера проходить завдяки трісці паливній.

Тріска паливна – продукт побічного користування. У цій сфері Ярмолинецьке лісове господарство – одне з кращих не лише у Подільському лісовому офісі, а й у межах країни.

У Зіньківському лісництві доглядають декоративний посадковий матеріал, збирають мед, вирощують та сушать овочі, фрукти та ягоди.

Сушені овочі фасують. Фасувальну лінію, до слова, господарство придбало кілька місяців тому. Вже готові борщові чи супові набори відправляють військовим.

Віньковецьке лісництво презентує еколого-просвітницький центр «Відродження». Робота з його облаштування ще триває. Триває у структурному підрозділі, як і загалом у господарстві, й заготівля дров для людей.

Учасники наради вшанували пам’ять лісівників, що загинули у війні з країною-агресоркою росією.

Також лісівники висадили молоді дерева. Плекати нові ліси можуть у тому числі завдяки співпраці з громадами. Вони передають підприємству землі під заліснення. Так, площа господарства за останніх два роки збільшилася на 2700 гектарів.

Диплом переможця міжнародної екологічної програми отримала і Городоцька громада.

Свої напрацювання філія «Ярмолинецьке лісове господарство» презентує на виїзній нараді Подільського лісового офісу. Такі наради були й раніше. Вони для лісівників не новинка. Втім цього року вперше у рамках реформи Ярмолинецький лісгосп приймає представників лісової галузі трьох областей – Хмельницької, Тернопільської та Чернівецької.

Роботу ярмолинецьких лісівників оцінюють колеги з інших філій ДП «Ліси України».

Кожен повинен робити свою роботу добре, переконані у Ярмолинецькій філії. Адже кожна зароблена гривня і сплачені податки наближують нашу перемогу.

" " " "