«НОВЕ ЖИТТЯ – СТАРИМ РЕЧАМ»

272

Другий рік поспіль ДНЗ «Хмельницький центр професійно-технічної освіти сфери послуг» збирає друзів на обласний конкурс фахової майстерності серед учнівської молоді під назвою «Креативний Денім». Денім – це міцна бавовняна тканина з якої шиють, зокрема, джинси.

Протягом двох місяців учні з різних куточків Хмельниччини віком від 12 до 17 років  створювали цікаві, оригінальні, сучасні, вироби та надсилали або привозили до «Хмельницького центру професійно – технічної освіти сфери послуг. А сьогодні приїхали на фінальний етап конкурсу і не терпінням очікують на його результати.

Конкурс відбувався у декількох номінаціях. Перша – «Власний погляд» – де потрібно було виготовити один виріб одягу у техніці апсайклінгу, яка передбачає повторне використання вживаних речей.

Друга номінація «Стильний лук», тобто комбінація, де один виріб доповнювався аксесуарами – до прикладу, сумкою.

Номінація «Аксесуар» – це косметичка, шапка чи рюкзак і «Аксесуар-біжутерія»- брошка, браслет, вінок.

Участь у конкурсі також взяли здобувачі освіти – закладу організатора «Хмельницького центру професійно-технічної освіти сфери послуг» котрі навчаються за професією «Швачка, кравець, закрійник». Спеціально до конкурсу вони створили колекції одягу із вживаного деніму.

Здобувачка освіти Хмельницького центру професійно-технічної освіти сфери послуг Іванна Ільніцька разом з колежанками працювала над колекцією, яку назвали «Квітковий легіт» –  тобто Легкий приємний вітер».

Цьогоріч на конкурс надійшло втричі більше робіт у порівнянні з торішнім. Тож у журі до складу якого увійшли роботодавці, представники підприємств швейного виробництва, а також соціальні партнери було непросте завдання обрати кращі.

Восьмикласниця Вікторія отримала гран-прі у номінації «Власний погляд». Каже не очікувала перемогти й це стало для неї та її викладачки справжнім сюрпризом.

Переможці в усіх чотирьох номінаціях та учасники конкурсу отримали дипломи, подарунки від партнерів та організаторів і запрошення на навчання.

Наступного року конкурс обов’язково матиме своє продовження. Де буде ще більше цікавих, креативних ідей та відкриття нових талантів.

" " " "