НОВЕ ЖИТТЯ УКРАЇНСЬКОЇ ХУСТКИ

303

Українська хустка – це модно, стильно та актуально. У цьому переконані організатори й учасники обласного конкурсу юних дизайнерів з виготовлення одягу та аксесуарів в етностилі. Ініціатором його проведення виступив Державний навчальний заклад «Хмельницький центр професійно-технічної освіти сфери послуг».

Надати українській хустці нового життя, нового вигляду – одна з умов конкурсу. Така техніка використання вживаних речей називається апсайклінг. Це і піклування про екологію, адже старі речі не викидаються, а використовуються надалі. І зрештою, красиво, що і довели учасники конкурсу зі всієї Хмельниччини.

Українська хустка дає безмежний політ для творчості. Окремі бренди повертають моду на хустинки та включають їх у свої колекції.

«Хустинка-завійка» – одна із колекцій верхнього одягу, що виготовили здобувачі освіти Хмельницького центру професійно-технічної освіти сфери послуг під наглядом та керівництвом майстрів виробничого навчання.

Про це свідчить популярність української хустки у світі. З 2019 року відзначається Всесвітній день української хустки.

Тож у журі було не просте завдання із кращих обрати кращі вироби. Переможців організатори нагородили кубками, грамотами та подарунками. І хто зна, можливо, хтось із цих учасників у майбутньому стане відомим українським дизайнером.

" " " "