НОВІ ЛІКАРІ – РЕАБІЛІТОЛОГИ

325

На базі Територіального медичного об’єднання МВС України у Хмельницькій області відбувся завершальний етап підготовки лікарів. Вони займатимуться фізичною реабілітацією поранених захисників. Навчання тривало 4 місяці.

Спеціалізацію реабілітологів проводили у Хмельницькому військово-медичному центрі, оскільки головний медцентр Міністерства оборони в Ірпені був сильно пошкоджений під час військових дій. Для медиків деякі принципи лікування були невідомі. Тож за період навчання для себе відкрили багато нового.

Широкі кроки у розвитку реабілітації, як способі лікування, українські медики зробили у 2014 році. Травмованих військових з початком війни збільшувалось. З того часу принципи та методики лікування змінились.

Загалом, з початку війни, в медичних закладах системи МВС реабілітацію пройшло вже понад 4 з половиною тисячі захисників.

Співпраця Міністерства оборони та внутрішніх справ, в напрямку реабілітації поранених, буде надалі поглиблюватись. Адже мета у всіх одна— максимальне відновлення поранених військовослужбовців.

" " " "