ОБЛАЯВ МЕДИКІВ І ВИБИВ СКЛО У ШВИДКІЙ: ОБВИНУВАЧЕНОГО У ХУЛІГАНСТВІ ЗАСУДИЛИ ДО АРЕШТУ

305

23-річного жителя Полонного увечері великодньої неділі випадковий перехожий побачив на узбіччі. Молодий чоловік лежав на землі й за усіма ознаками був сильно п’яний. Залишати його в такому стані, ще й обабіч дороги, було небезпечно, тому незнайомець викликав медиків. За 10 хв п’яного чоловіка вже оглядала фельдшер. Медикиня порадила йому поїхати для обстеження й лікування до місцевої лікарні. Та чоловік допомоги не оцінив: вилаяв усіх у кареті «швидкої» й наостанок вибив скло на дверях авта. Через пошкодження автомобіль медиків не міг виїжджати на виклики півтора тижня. Сума збитків склала 6600 гривень.З обвинуваченням у хуліганстві полончанин постав перед місцевим судом. Зваживши на докази, суд визнав його винним за частиною 1 статті 296 Кримінального кодексу України та покарав трьома місяцями арешту.Пом’якшити покарання до одного місяця арешту – з таким проханням обвинувачений звернувся до апеляційного суду.

Цього, на думку молодого чоловіка та його адвокатів, досить, аби змінити вирок місцевого суду в частині призначеного покарання на більш м’який. Проте так не уважає прокурор.  

Щире каяття, активне сприяння розкриттю кримінального правопорушення, добровільне відшкодування збитків – усі ці обставини, про які говорить захист як про підстави для пом’якшення покарання, вже врахував місцевий суд і його висновків вони не спростовують, зауважує апеляційний. Тому уважає, що призначене покарання – три місяці арешту – справедливе та співмірне з його проступком.

" " " "