ОЛЕНІВКА. РОКОВИНИ ТЕРАКТУ

282

Вийшли на вулиці міста вп’ятдесяте. Волонтери, активісти та небайдужі люди вийшли на вулиці аби нагадати місту про роковини Оленівської трагедії. Російські окупанти вчинили жахливий терористичний акт внаслідок якого загинуло 53 українських оборонця. Важко пораненим у колонію потрапив і син пані Альони. До цього часу жінка нічого не знає про сина.

Із полону тривалістю півроку свого коханого чоловіка дочекалась пані Тетяна.  Душевна рана жінки болить досі. Після реабілітації мужній оборонець знову повернувся на фронт, його вибір Тетяна підтримує.

Хтось втратив, хтось чекає, а хтось у невідомості. Безвісти зниклим 19 червня оголосили свекра пані Оксани. В березні чоловік отримав повістку, пройшов навчання та вирушив на Донеччину. Ще 18 червня чоловік зателефонував до родини та повідомив страшні новини. До цього дня жоден член родини нічого не знає про свого захисника.

З портретами полеглих у колонії захисників учасники мирної акції «Поверніть героїв додому» пройшлись головною вулицею міста. На меті у активістів зробити цей день пам’ятним, аби люди не забували про страшну трагедію.

Окрім звернень до місцевих органів влади волонтери планують створити комісію з обліку безвісти зниклих захисників, адже на Хмельниччині їх є чимало. Мирна хода активістів це підтримка родин захисників та чергове нагадування суспільству про трагічне українське сьогодення.

" " " "