Онлайн-сурдоперекладачі: у Хмельницькому подбали про нечуючих містян

Планшети з онлайн-сурдоперекладачами допоможуть подолати мовний бар’єр нечуючим містянам

444

В обласному центрі закупили 5  спеціальних планшетів, які мають онлайн- сурдоперекладач. Їх використовуватимуть у громадських приймальнях  управління праці та соціального захисту населення Хмельницької міської ради, повідомляють у мерії міста. На придбання планшетів  з міського бюджету виділили 168 тисяч гривень.

Спеціальна програма, що встановлена у них, миттєво з’єднує з онлайн-перекладачем мови жестів. Сурдоперекладач, який з’являється на екрані, допомагає порозумітися працівнику відділу соцзахисту та відвідувачу. Останній перед екраном жестами розповідає про свою проблему, а сурдоперекладач озвучує працівникам побачене. Користування цією послугою абсолютно безкоштовне.

Враховуючи, що в обласному центрі мешкає близько 500 людей із вадами слуху, це нововведення є надзвичайно потрібним і корисним, повідомляє МТРК «Місто». Хмельничани, які вже скористалися цією послугою, задоволені. Просять оснастити такими ж планшетами і медзаклади, управління пенсійного фонду та інші установи. Адже спілкування, таким чином, допомагає швидше і краще порозумітися з представниками державних установ.

" " " "