ОПІКОВЕ ВІДДІЛЕННЯ ПІСЛЯ РЕКОНСТРУКЦІЇ

121

Хмельницьке опікове відділення заграло новими фарбами. У вересні минулого року відділення, у яке надходять пацієнти з різними ступенями опіків чи не з кожного куточка області, зупинили на реконструкцію. Разом з пацієнтами та обладнанням лікарі тимчасово переїхали до сусіднього відділення, та вже тепер готові повернутися у рідні стіни.

Позаду у відділення термічних уражень повний комплекс ремонтних робіт. Його реконструкція тривала майже рік та була вкрай необхідною.

На озброєнні у лікарів найсучасніше обладнання, яке спрощує роботу та процес відновлення постраждалих. Серед медичного персоналу 6 анестезіологів, які чергують у цих стінах цілодобово.

Більшість перев’язок пацієнтам відбувається під загальним наркозом, тож анестезіологи потрібні не тільки для операцій. Сучасні у відділенні й матеріали для лікування опіків, відморожень та навіть реконструктивної хірургії.

15 мільйонів – саме стільки витратили на ремонт приміщення, яке єдине в області надає допомогу з опіками різного ступеня важкості. Ба більше, допомогу тут отримують на тільки цивільні, а й захисники, які зазнають пошкоджень на передовій.

За майже 9 місяців 2024 року допомогу у закладі отримали майже 4 сотні постраждалих, серед яких чимало дітей. Людське життя залишається пріоритетом у роботі держави та області, тож ремонт відділення це вагомий внесок у медичну галузь.

Відділення термічних опіків розраховане на 30 пацієнтів. Завантаженість на зараз складає майже 50 %. Та за потреби тут можуть розгорнути додаткові ліжкомісця, аби надати якісну допомогу більшій кількості постраждалим.

" " " "