ОСНОВОПОЛОЖНОМУ ЗАКОНУ 27 РОКІВ

227

28-го червня українці відзначатимуть день Конституції України. Цього року головному закону нашої держави виповнюється 27-м років. Наша основоположна збірка прав та  свобод обов’язків держави і суспільства визнана найдемократичнішою у Європі.

Починаючи від Ярослава Мудрого та Руської Правди, першої Європейською конституції гетьмана Пилипа Орлика та закінчуючи чинною – наша держава спокон-віків прагнула бути правою та демократичною. Тільки після п’яти років незалежності народні депутати Верховної Ради України,затверджують основоположний закон молодої держави. За це рішення проголосували 315-ть депутатів.

Вже як півтора роки наша держава захищає свою територіальну цілісність та право на життя кожного громадянина. Ці головні принципи є основоположними в конституції. За словами українців після російського вторгнення було переосмислення всього, в тому числі і статей конституції.

З нагоди 27-ї річниці дня Конституції України у стінах Хмельницької обласної ради відбулося урочистосте зібрання. Кілька десятків жителів області отримали відзнаки.

За словами голови Хмельницької обласної ради Віолети Лабазюк, зараз наші воїни не просто боронять нашу землю від рашистів, вони в свою чергу захищають  нашу конституцію та права кожного українця. Зокрема, 27-му статтю конституції, а саме – право на життя.

" " " "