ОСНОВИ СІМ’Ї ДЛЯ ШКОЛЯРІВ

78

У Нетішинській школі популяризують родинні та українські традиції. І саме привернути увагу школярів до родинних цінностей, навчити толерантності до друзів та рідних, є головним завданням програми «Основи сім’ї».

Необхідність говорити зі школярами про родину побачили у складній демографічній ситуації. Спочатку АТО у 2014, потім ковід, а потім повномасштабне вторгнення змусило сім’ї розлучатися на тисячі кілометрів, або ж повністю розривати шлюби. Найбільше під час таких ситуацій страждають саме чада.

В 2021 році 6 шкіл Хмельницької громади розпочали впровадження факультативного предмету у пілотному режимі. Для цього чимало працівників закладів освіти пройшли навіть онлайн навчання. Зараз предмет успішно реалізовується у 4-ьох школах.

Більшість чоловіків зараз воюють за мирне небо для своїх родин. Тож і батьківський обов’язок частково ліг на плечі матері. Та чим більше справ у мами, тим менше часу вона може приділити своїм дітям.

Під час навчального процесу вчителі стають другими батьками для учнів, тож і зерно, яке вкладають вихователі у дітей повинне бути цінне та повчальне. Адже саме діти будуть будувати незалежну Україну в майбутньому.

" " " "