ОСОБЛИВИЙ ДЕНЬ ЩОДНЯ, КОЛИ ВДОМА Є КОЗА

566

Коли хочете щодень проводити по-особливому – варто завести козу. А ще краще декілька. Приблизно так міркувала Олександра Остап’юк із невеличкого села Закриничне, що на Ізяславщині. 2 роки тому разом із братом та мамою вона створила козину ферму. Так розпочався маленький сімейний бізнес для душі і для людей.

Ідея козиної ферми з’явилася 2 з половиною років тому, пригадує Олександра Остап’юк. Каже, разом із братом захотіли створити особливе місце для бізнесу і душі. Щоб кожен день проводити – по особливому.

Свій козиний бізнес Олександра Остап’юк називає «романтичним авантюризмом». Каже, до того, ні вона, ні брат про кіз нічого не знали. Спершу закупили молочну породу, яка з часом виявилися зовсім не такою. Тож у тонкощі козиної справи довелося вникати.

Відмінними характеристиками англо –нубійської породи є великі висячі вуха та “римський” ніс. Це м’ясо-молочна порода і до того, ж дуже симпатична. Тому це був вибір «серцем», – каже Олександра.

У бізнес вкладали власні заощадження. Зараз на фермі 50 кіз. З них 30 дійних. Брат займається господарською частиною. Мама варить сири, а Олександра продає, доглядає та відповідає за розвиток ферми. На весну запланували великий «ребрендинг». Адже надходжень від продажу молокопродуктів бракує, аби покривати щоденні витрати. Щоб приваблювати туристів на фермі планують відкрити кав’ярню, сироварню і лавандове поле.

" " " "