ОСВІТНІЙ БРАНЧ

221

Державний навчальний заклад «Хмельницький центр професійно-технічної освіти сфери послуг» гостинно зустрічає, друзів, колег, партнерів. У колі однодумців міркують про виклики освітнього процесу під час війни. Переконані,- питання якості освіти актуальне за будь-яких умов, –  здобувачі освіти мають навчатися, гармонійно розвиватися, здобувати якісну освіту.

Хмельницький центр професійно-технічної освіти сфери послуг – провідний заклад профтехосвіти Хмельниччини. Десятиліттями здійснює підготовку висококваліфікованих працівників для сфери обслуговування і громадського харчування міста і регіону.

Із 740-ка здобувачів освіти, що тут навчаються – 520 обрали професії тістороба, пекаря, кондитера, кухаря, офіціанта, бармена, адміністратора, майстра ресторанного обслуговування. Якісні знання здобувають у стінах навчального закладу, – практичні навички закріплюють на провідних підприємствах громадського харчування, ресторанного господарства і восьми комунальних закладах Хмельницького.

Навчальний заклад здійснює професійно-технічне навчання незайнятого дорослого населення в тому числі серед числа внутрішньо-переміщених осіб. Для цього у центрі розробили короткострокові курси перепідготовки на безкоштовній основі за кількома спеціальностями, в тому числі харчової галузі. А практику проходять на провідних підприємствах громадського харчування Хмельницького.

Освітянське життя докорінно змінилося після повномасштабного вторгнення. Колектив закладу активно включився у волонтерську діяльність. Розпочав роботу в одному із ресторанів Хмельницького із приготування комплексних обідів та обслуговування внутрішньо переміщених осіб.

У навчальному закладі намагаються врахувати потреби та побажання роботодавців, їх вимоги до молодих спеціалістів, задля того, щоб випускники швидко адаптуватися на робочих місцях та мали можливість реалізувати свій професійний потенціал.

Успішним досвідом навчання, практики, волонтерської діяльності представники закладу поділилися з учасниками «круглого столу». За підсумками якого домовилися про ряд ініціатив, що дозволить покращити підготовку кваліфікованих  робітників громадського харчування.

 

" " " "