ПАМ’ЯТЬ ВОЇНА НЕ ОБРАЖАЛИ

228

«Пам’ять воїна не ображали». Хмельницька єпархія УПЦ спростовує поширену в інтернет – просторі інформацію про те, що парафіяни Красилівського Свято-Воскресенського храму вигукували «Ганьба» на адресу родичів полеглого військового. Насправді ці слова адресувалися іншим людям. У ситуації намагалися розібратися наші кореспонденти.

Вечір 23 червня. Біля Свято-Воскресенського храму, що в Красилові – людно. На відео видно як з подвір’я храму виходять люди під вигуки «ганьба».

Згодом соцмережами ширяться чутки ніби – то ці слова вигукували услід родичам загиблого воїна, що того дня відспівували у Красилові. Насправді панахида за загиблим Іваном Кушніруком була вранці та в іншому місці, а саме у Свято-Троїцькому храмі Православної церкви України, – зауважують у Хмельницькій єпархії УПЦ. А вигуки адресувалися представникам ревізійної комісії, котрі мали намір оглянути храм.

Представники ревізійної комісії намагалася потрапити до храму для інвентаризації  майна парафії – пояснює Красилівська волонтерка Наталя Вишневська. Адже парафіяни Воскресенського храму змінили конфесію та перейшли з УПЦ в ПЦУ, зареєструвавши новий статут в обласній військовій адміністрації.

Події мали продовження за два дні. У неділю 25 червня віряни Православної церкви України прийшли до Свято-Воскресенського храму для першого богослужіння українською. Проте їх не пустили на територію храму парафіяни Української православної церкви (МП), які на подвір’ї провели свій молебень.

Парафіяльна рада Православної церкви України Свято-Воскресенського храму має намір позиватися до суду про примусове звільнення від УПЦ МП приміщення храму. Своєю чергою в у Хмельницькій єпархії УПЦ повідомили про наміри звернутися до правоохоронних органів.

" " " "