ПАРТНЕРСЬКИЙ МАЙДАНЧИК МІЖНАРОДНОЇ ДОПОМОГИ

275

Вже рік на Хмельниччині діє Партнерський майданчик міжнародної допомоги. Його головна мета-залучити якомога більше партнерів для допомоги тиловому та транзитному регіону.

Пріоритетний напрямок роботи партнерського майданчика спрямований на облаштування житла для переселенців, так званих місць компактного проживання. За рік на цей напрямок благодійні організації  витратили понад 2 мільйона гривень, завдяки яким вдалось облаштувати 12 приміщень.

Однією із найзатребуваніших послуг є юридична підтримка. Наразі в цьому напрямку працює декілька правозахисних організацій. Представники однієї із таких розповідають, найбільше допомоги люди потребують у реєстрації факту зруйнованих домівок.

Допомога партнерського майданчика охоплює без перебільшень кожну громаду в області. Окрім допомоги та підтримці постраждалим від війни, організації допомагають громаді оговтуватись після ракетних обстрілів окупантів.

За рік діяльності майданчика, кількість організацій з якими вдалось налагодити співпрацю у плані гуманітарної підтримки зросла до 70 (семи десяти). Та час від часу представники збираються разом для більшої координації зусиль.

Саме завдяки роботі схожих платформ, які працюють над створення комфортних та сприятливих умов, в області залишилось 90-то тисяч внутрішньо-переміщених осіб.

Свою роботу Партнерський майданчик міжнародної допомоги буде продовжувати і  надалі. Адже попереду ще багато нових та дійсно потрібних проектів.

" " " "