ПЕРША МІЖКОНФЕСІЙНА МОЛИТВА ЗА ВОЛОНТЕРІВ

314

З нагоди дня волонтера усі, хто наближає перемогу в тилу, доставляє необхідне в гарячі точки, закупляє необхідне обладнання – нині усі ці люди приймають скромні подяки за свої титанічні зусилля у наближенні перемоги. Перша спільна міжконфесійна молитва за усіх волонтерів та мир в Україні прозвучала у стінах обласної філармонії.

Хмельниччина стала потужним волонтерським хабом, тут співпрацюють різні громадські організації. Кожен від дитини дошкільного віку до пенсіонера усвідомлює – Перемогу творять спільними зусиллями. Поїздки на фронт, щоразу нові запити від військових, шалений ритм – цим нині живуть волонтери і вони теж втомлюються . Тому так важливо інколи усвідомити усі складнощі  їх роботи.

Священники, чиї шляхи також пролягають через військові окопи, розуміють силу молитви та підтримки. Капелани додають віри та сили воїнам, везуть необхідний вантаж, а головне молитву.

Там, де війна, небезпека, є місце і духовності та потребі Божої підтримки. Священники стають капеланами, бо бачать у цьому свою місію.

Втрати та сльози роблять нас сильнішими. Світлана Жук на війні втратила сина, бран зник безвісти. Проте жінка самовіддано допомагає армії – цим показує приклад  сили української душі.

Часто чуємо – в суспільстві втома від війни, дезіінформація, розчарування, страх за майбутнє. Проте відчай лише «на руку» нашим ворогам. Тож лише разом можемо стати сильнішими і дати відсіч ворогу.

Бізнес, громадські організації, волонтерські хаби, громади – усі нині поєднані однією метою. Разом роблять добру справу – підтримують дітей, чиї батьки воюють, відправляють воїнів на лікування, закупляють такі необхідні авто. Та готують благодійні проєкти.

Потужний волонтерський кістяк Хмельниччини – це тилове військо, яке не боїться складнощів.

Щоразу після повернення з передової  волонтери  везуть  передати палкі обійми військових для рідних, слова вдячності за кожен донат…. та список із новими потребами.

Українці непереможні, поки бачать одну мету – знищення ворога. Попри втому плетуть сітки, збирають пожертви, ремонтують техніку та  їздять на передову. Нині чи не про кожного можна сказати, що він дотичний до волонтерства.

Шлях до Перемоги тернистий, але з такою нацією та наполегливістю ми допоможемо нашим воїнам звільнити наші землі. І велика армія волонтерів сприяє у цьому щодня.

" " " "