ПЕРШИЙ РЕГІОНАЛЬНИЙ ФОРУМ «ГАСТРОНОМІЧНА ІСТОРІЯ ПОДІЛЛЯ» ВІДБУВСЯ У ХМЕЛЬНИЦЬКОМУ

343

Подільська кухня – з невідомими традиціями та цікавими відкриттями. У Хмельницькому відбувся форум «Гастрономічна історія Поділля». Провели його у приміщенні колишнього ресторану «Елефант», яке було збудоване ще у 1907 році. Саме тут історики, ресторатори та дослідники говорили про невідомо до цього гастрономію, інтерес до якої зріс після початку війни.

Наше Поділля багате традиціями, різноманіттям та туристичним потенціалом. Саме тому виникла необхідність проведення такого форуму – аби розкрити цікаві грані нашої самобутності.

Ресторатори поряд із сучасними тенденціями, додають у меню своїх закладів і автентичні страви. Бо це і вишукано, і неординарно. А дослідники віднайшли і маловідомі рецепти наших прадідів.

Гастрономічні вподобання подолян та наших сусідів тісно пов’язані. У заході взяли участь представники із Рівненщини, Вінниці, Одеси. Пан Дмитро предметно досліджує бессарабську кухню. Приїхав на Хмельниччину з Одеси.

Так змістовно та предметно присутні обговорили історичні знахідки, теперішні надбання та перспективи подільської кухні. Адже усе це разом – наш історичний скарб.

" " " "