Підняття рівня води у Південному Бузі та затоплений колектор ꞉ Василь Новачок пояснив причини затоплення Хмельницького

Вчорашня злива накоїла в обласному центрі чималих збитків

727

Проте виявляється вчорашнє підтоплення вулиць не повꞌязане з роботою ливнівок. Ливнівки спрацювали, але ось воду скинути не мали куди. Така ситуація виникла через підняття рівня води у Південному Бузі, що призвело до подальшого затоплення водопровідних каналів. Саме в ці канали стікає, дощова вода з ливнівок, про це повідомляє сайт «Є» з посиланням на слова Василя Новачка.

Переповненість Південного Бугу призвела до того, що рівень води в річці зрівнявся з рівнем вулиці. Ливнівки не могли скинути воду, через це й затопило деякі перехрестя. Найбільше, за словами Василя Новачка, дісталося автовокзалу №2.

Також посадовець  пояснив, чому змило асфальт на перехресті вулиць Грушевського і Героїв Майдану.  Він зазначив, що там затопило колектор, тому вода пішла угору під великим тиском. Поблизу оглядових колодязів вона зайшла під асфальтобетон. Наслідком чого стало підняття асфальту.

Василь Новачок також зазначив, що перевіряють канали та думають як їх поглибити.

Крім того, у місті  тривають роботи над ліквідацією наслідків зливи та поверненням обласного центру до нормального життя.

Нагадаємо, що внаслідок зливи змило асфальт на деяких вулицях Хмельницького

" " " "