ПІДТРИМКА ОСВІТИ

49

Для кожного з нас важливими спогадами дитинства є шкільні роки: першовересневі лінійки, коли на подвір’ї навчальногозакладу збиралися учні, вчителі, батьки. Коли оживали стіни навчальних закладів, наповнюючись дитячим сміхом, радісними зустрічами та новими знаннями. Зараз реалії життя дещо інше. Проте незмінно цінними залишаються дитячі спогади про щасливе дитинство. І добре що є люди, які плекають приємні миті.

На третій рік повномасштабної війни змінилося чимало підходів у освітньому просторі. Проте, незмінним залишається бажання українських дітей вчитися, розвиватися, для того, щоб стати надійним майбутнім країни. Не змінюючи багаторічних традицій, у День Знань до навчальних закладів Хмельниччини завітали представники ГК Енселко, для того щоб вручити першачкам подарункові набори. Цей вітальний проєкт існує у Компанії майже десять років. Він є свідченням уваги та турботи про підростаюче покоління. Ще задовго до вересня нам вдалося завітати до аграріїв ГК Енселко, щоб побачити як саме готувався проєкт. Його реалізація стартувала  із замовлення складових подарункового набору та їх фасування.Усі речі, які входять до складу, є не лише практичними для першокласника, але й  мають спеціальне брендування з мотиваціним написом «Україна  розпочинається з тебе». А цьогоріч проєкт охопив майже 1500 діток із  майже сотні шкіл регіону.

У День Знань разом з співробітниками відділу соціальної політики ГК Енселко ми побували у навчальних закладах сіл Григорівка та Солобківці. У Григорівській школі наразі навчається 126 діток, з них шестеро  стали першокласниками. Керівництво закладу перебуває у на зв’язку з цими аграріями, а вони натомість тримають руку на пульсі потреб школи.

Навіть у час випробувань, група компаній Енселко продовжує вести соціально відповідальний бізнес.

Представники закладу перебувають у тісній співпраці з цими аграріями, а вони натомість тримають руку на пульсі потреб школи. І не лише школи, а й громад, де група компаній веде свою діяльність.

Наступним пунктом нашої зупинки стало село Солобківці. Аграрії ГК Енселко є одними з найбільших орендарів в громаді, а звідти й суттєві інвестиції в соціальну сферу, і своєчасне наповнення місцевого бюджету. Співпраця тут тісна та плідна – адже завжди обидві сторони працюють на результат.

Набори першокласника у Солобковецькій школі отримали 14 діток. Маленькі школярі із задоволенням приймають подарунки та діляться враженнями.

Перші шкільні роки – хвилюючі та незабутні. Це пошук перших друзів та вподобань. А в затишних навчальних закладах із добротними ремонтами дитинство та юність пролітають легко. Батьки не приховують хвилювання за своїх дітей та вірять у перемогу.

Найкращим другом та авторитетом для першачків стає вчителька. Для пані Людмили початок навчального року – також хвилюючий час. 14 маленьких українців треба навчити не лише науки, а й любові, щирості та підтримки у важкі часи.

Підтримка освіти, це одним з пріоритетних напрямків соціальної політики ГК Енселко. В довоєнні часи активно фінансувалися проєкти із облаштування будівель навчальних закладів, проведення тут ремонтів, забезпечення їх комп’ютерною технікою, сучасними телевізорами, музичною апаратурою тощо. Тепер на часі більш актуальні питання – енергоефективність, упорядкування укриттів. До речі, щодо останніх, то тільки за рік, на подібні проєкти спрямовано понад 4 млн грн.

Завжди важливо мати надійних партнерів та інвесторів. Якими б не були часи, світлі та  відповідальні люди поруч – це цінно. Коли є взаєморозуміння, згуртованість та прагнення спільно досягати цілей, нас нездатні зламати жодні вороги. Нехай же новий навчальний рік буде легким, успішним та мирним! Плекаємо майбутнє країни разом!

" " " "