ПІДТРИМКА ПЕРЕСЕЛЕНЦІВ

89

Підтримка переселенців. У центрі надання гуманітарної допомоги при Хмельницькій обласній раді, внутрішньо переміщеним особам надали грошові сертифікати на придбання продуктових наборів.

Харків’янка  Наталя Ющенко, від війни тікає вже вдруге. Перший раз на початку повномасштабної війни жінка із чоловіком переїхала до Нетішина, пізніше  повернулася, але подальше перебування у рідному місті обірвала російська ракета, яка вдарила поблизу її оселі.

Захотіла на рідну землю. Так про свій шлях переселенки розповідає, пані Валентина. Жінка із Нової Каховки. У перші години окупації виїхала  з дому до Польщі. Проте згадує, там було важко. Тепер вже два місці мешкає у Хмельницькому.

Ці жінки та ще кілька десятків тих, які нещодавно переїхали із прифронтових територій отримали грошові сертифікати на покупку товарів в одній із торгових мереж.

Це стало можливим після підписаного меморандуму між головою Хмельницької обласної ради Віолети Лабазюк і американською релігійною організацією «Релігійне Управління Церкви Ісуса Христа Святих Останніх Днів в Україні».

Така допомога для переселенців, які мешкають на Хмельниччині проводиться вже не вперше. Раніше сертифікати були надані громадським організаціям та територіальним  громадам області де знаходиться велике число внутрішньо переміщених осіб.

" " " "