ПРОФЕСІЇ ШЕПЕТІВСЬКОГО ПРОФЕСІЙНОГО ЛІЦЕЮ

162

На сьогодні в Шепетвському професійному ліцеї готують фахівців за такими спеціальностями як «Слюсар-ремонтник», «Електромонтер з ремонту та обслуговування електроустаткування», «Електрогазозварник», «Перукар», «Штукатур. Лицювальник – плиточник, «Швачка-кравець».

Олексій Кононюк з дитинства захоплювався електрикою. Тому після закінчення школи вирішив вступити до Шепетівського професійного ліцею. навчається на контрактній основі і має намір після отримання диплому працювати за обраною спеціальністю.

Професія «Електромонтера» особливо актуальна під час війни, оскільки спостерігається гострий дефіцит кадрів у цій галузі, – розповідає колишній військовий, а нині майстер виробничого навчання Шепетівського професійного ліцею Семен Курило. Знайомити з професією учнів розпочинає з малого.

В кабінеті теоретичної підготовки з професії «Електромонтер з ремонту і обслуговування електроустаткування» – виставка творчих робіт учнів. Чого досягли за роки навчання.

Віталій Миколайович навчає учнів штукатурній та лицювальний справі. Певен за будівельними професіями майбутнє України. Має великий досвід у будівельній галузі, який тепер передає здобувачам освіти.

Професія «Слюсаря – ремонтника» – одна з найпопулярніших у Шепетівському професійному ліцеї.

Стабільно високий попит на професію «Електрогазозварника».

Підготовку робітничих кадрів Шепетівський професійний ліцей здійснює на безоплатній основі для учнів за регіональним та державним замовленням, а також за кошти фізичних та юридичних осіб. За останній час у закладі помітно покращилася матеріально-технічна база.

До послуг здобувачів освіти гуртожиток з усіма необхідними зручностями, два укриття для занять на випадок повітряних тривог, сучасні аудиторії майстерні та досвідчений творчий колектив, який щодня працює над підготовкою висококваліфікованих робітничих кадрів.

" " " "