РЕАБІЛІТАЦІЯ ВОЇНІВ В ОНОВЛЕНОМУ «БЕРЕЗІ НАДІЇ»

118

У мальовничій місцині села Головчинці відкрився оновлений рекреаційний центр “Берег надії”. Центр буде використовуватися для реабілітації цивільного населення, військовослужбовців та їхніх родичів. На ремонт та закупівлю нового сучасного обладнання з міського бюджету було виділено понад 5 мільйонів гривень.

Рекреаційний центр спеціалізується на відновленні після поранень, операцій, переломів та захворювань опорно-рухового апарату, а також на покращенні фізичного та психологічного здоров’я. Захисники можуть проживати тут зі своїми сім’ями. Для цього передбачені окремі кімнати та є необхідні побутові умови. У центрі працюватимуть лікарі з фізичної та реабілітаційної медицини, фізичні терапевти, ерготерапевти, масажисти, психологи.

У Центрі розробили кілька реабілітаційних програм. Захисники та захисниці, які отримали поранення під час захисту країни, проходитимуть реабілітацію на новому сучасному медичному обладнанні та під наглядом фахівців.

Оновлений центр розрахований на 110 ліжок, 30 з яких розташовані у відділенні реабілітації. На території збудували нову котельню, що дозволяє закладу працювати цілий рік.

Після повномасштабного вторгнення окупантів потреба в таких центрах зросла. Тому зараз готується проєктно-кошторисну документацію на новий подібний об’єкт у Головчинцях, – повідомив Хмельницький міський голова. Будівництво планують розпочати вже цього року.

" " " "