РЕНТАБЕЛЬНІСТЬ ТА ЯКІСТЬ – РЕФОРМА ЛІСОВОЇ ГАЛУЗІ В ДІЇ

326

Робоча поїздка Міністра екології Руслана Стрільця та директора держпідприємства Ліси України» Юрія Болоховця на Хмельниччину. Тут робоча команда оглянула потужності Зіньківського лісництва філії «Ярмолинецьке лісове господарство». Більша частина – тут природо-заповідний фонд. Тож природокористування обмежене. Попри це лісівники виконують свої завдання з охорони, захисту, раціонального використання лісу і мають гарні здобутки. Родзинка господарства – побічне користування. Від нього мають дохід у 3.5 мільйони гривень за минулий рік. Самі вирощують не лише овочі а й фрукти та ягоди. Гарну рентабельність показала полуниця.

З початком великої війни у філії освоїли та налагодили виробництво сухпайків для української армії. За цей час для наших воїнів на фронт доставили понад 12 тисяч супових, борщових наборів і тушкованок. Тут також виготовляють тріску задля підтримки енергетичної безпеки країни і звісно ж, виконують своє основне завдання – створюють ліси в рамках програми «Зелена країна». Подільський лісовий офіс минулоріч значно перевиконав план з висадки.

За минулий рік Подільським офісом сплачено до бюджетів різних рівнів майже 600 тисяч гривень. Тут оптимізували виробництва, відмовились від збиткових напрямків роботи. Завдяки якісному менеджменту державне підприємство «Ліси України» має високі показники. Незважаючи на війну прибуток лісової галузі за час проведення реформи зріс у понад 10 разів.

Велику увагу лісівники приділяють збереженню живої природи, догляду за лісом та вирощуванню високопродуктивних насаджень.

Реформа лісової галузі триває вже рік. І вона показала свої результати. Єдина компанія досягає кращих економічних результатів, ефективніше залучає інвестиції та запроваджує нові технології. Задача на наступний рік – не лише втримати рекордні показники. А значно їх покращити.

" " " "