Ще два місяці під вартою. Хмельницький міськрайонний суд подовжив термін тримання під вартою Роману Миколаїву.

1161

Цивільні позови без задоволення, термін тримання під вартою – подовжити. В Хмельницькому відбулося чергове засідання міськрайонного суду у справі екс-очільника управління освіти міськради Романа Миколаїва. Нагадаємо, його звинувачують в порушені правил дорожнього руху, внаслідок якого сталася ДТП, в якій загинули двоє людей, а ще четверо травмувалися.

З півгодинним запізнення суд над Романом Миколаївим розпочав свою роботу. Проте засідання тривало не довго. За словами захисника підозрюваного, він не ознайомився із матеріалами справи, тому розглядати її на цей момент не можливо.

Прокурор каже, звернення про бажання ознайомитися із матеріалами було, проте він в той час  був у відрядження, тому призначив нову дату в переддень цього засідання.

Відповідно до законодавства – якщо сторони не ознайомлені із всіма матеріалами справи – її розгляд продовжуватися не може.  Також сторона обвинувачення ініціювала клопотання до суду щоб подовжити міру запобіжного заходу, тобто – тримання під вартою ще на два місяці, адже попередній термін добіг кінця.

Роман Миколаїв та його захисник вкотре звернулися до суду, аби той пом’якшив міру запобіжного заходу.

Суд, вислухавши аргументи усіх сторін, вирішив – поновити термін тримання під вартою до 15-го лютого. Та перед цим має відбутися чергове засідання з приводу звинувачення.

 

" " " "