ШКОЛА Є, НАВЧАННЯ – НЕМАЄ

284

160 учнів, а школа без укриття. Проблема з відсутністю бомбосховища виникла у одному із сіл Ярмолинецької громади. Вже рік діти навчаються онлайн. Батьки цим не задоволені і вимагають збудувати укриття. Тож як відстоювали право навчатися очно?

У закладі навчається трохи більше ніж 160 учнів. Та поступово батьки переводять дітей до інших шкіл громади, які мають бомбосховище. До слова, Новосільська зош єдина з громади, що немає укриття, хоч і знаходиться поруч із об’єктами критичної інфраструктури.

Тож зібравшись разом батьки прийшли до Ярмолинецької селищної ради аби порушити  питання безпеки у навчальному закладі.

Як пояснює начальниця відділу освіти Ярмолинецької селищної ради, бомбосховища у школі раніше не було, тож його потрібно будувати з нуля. А розпочати процес будівництва модульного укриття, за словами Руслани Гаврилюк, раніше не могли, адже у виробництв не було спеціальної ліцензії. Тепер, коли заводи отримали дозвіл, відділ освіти дізнався орієнтовну ціну такого укриття.

Питання бомбосховища батьки обговорили і з депутатами селищної ради під час чергової сесії. Ті кажуть, про укриття говорили вже давно, і його будівництво підтримують.

Внести зміни до бюджету та виділити кошти на проектно-кошторисну документацію для укриття, батькам пообіцяла секретарка селищної ради Алла Садлій.

Тож до 1 вересня депутати пообіцяли придбати та встановити модульне укриття на 3 сотні осіб, аби діти мали змогу навчатись та спілкуватись. Батьки вірять, депутати обіцянку виконають.

" " " "