ШКОЛЯРІ ВИРОЩУЮТЬ МІКРОЗЕЛЕНЬ – КОШТИ СПРЯМОВУЮТЬ НА ЗСУ

80

У ліцеї № 1 В. Красицького вже понад два тижні діє унікальний проєкт «Розумний город». Діти навчаються вирощувати мікрозелень. Світло та температуру тут можна контролювати дистанційно через спеціальну програму.

Це не лише корисно, а й смачно. У навчальному закладі навіть провели день здорового харчування. А складовою страв стала вирощена дітьми мікрозелень.

Школярі на спеціальних стелажах вирощують сонях, гірчиця, редис. Для тварин зростає пшениця. Команда, яка опікується рослина – це понад 20 місцевих учнів. Їх обирали з-поміж багатьох охочих. Насіння спочатку замочують , поміщають у спеціальні ємності та ставлять під прес у метне місце. Для кожного виду рослин – інший час проростання.

Місяць учні та педагоги тренувались та вчились вирощувати мікрозелень.

Та не лише основам агрономії навчаються діти. Вони пізнають і ази бізнесу. Адже вирощену продукцію продають. Серед покупців – батьки ліцеїстів та заклади харчування.

Розумний город – це освітній проєкт одного із українських агрохолдингів. Реалізовують його за підтримки посольства Нідерландів в Україні. Стелаж, освітлення та систему поливу організатори надіслали в рамках ініціативи «Розумний город». Загалом, усі елементи вартують близько 30 тисяч гривень. А дохід від продажу іде на ЗСУ.

Участь у проєкті беруть 10 загальноосвітніх шкіл зі всієї України.

" " " "