ШЛЯХ ЧЕМПІОНІВ – МУЛЬТИСПОРТИВНИЙ ПРОЄКТ МЕДЖИБІЗЬКОЇ ГРОМАДИ

51

Формувати оліймпійський резерв.Такої мети хочуть досягти у Меджибізькій громаді. Для цього першими на Хмельниччині долучились до мультиспортивного проєкту Шлях чемпіонів. Це загальнонаціональна ініціатива, яка активно впроваджується в різних областях. А офіційний старт проєкту дав тристоронній меморандум про співпрацю.

У дитячо-юнацькій спортивній школі села Голосків заступник міністра молоді та спорту Олексій Нікітенко подає волейбольний м’яч.

Олексій Нікітенко приїхав до Меджибізької громади із важливою метою.Тут між міністерством, громадою та олімпійським комітетом  було підписано тристоронній меморандум про співпрацю. На базі місцевого ліцею готуватимуть спортсменів всеукраїнського рівня. «Шлях чемпіонів» це пілотний проєкт міністерства молоді та спорту. Він спрямований на те, щоб поповнювати спортивний  резерв, в тому числі олімпійський.

Хмельниччина вже сьома область, де діти посилено тренуватимуться. Подібних класів в Україні діє 9. І саме завдяки волейбольним перемогам цей вид спорту в громаді буде профільний.

Ще до підписання восьмикласники Голосківського ліцею багато часу проводили на тренуваннях, тож цей клас і став пілотний для втілення проєкту у громаді.

До підписання меморандуму у громаді вивчали досвід міста Калуш. Адже навчальний процес тут має бути поєднано із заняттями у спортзалі. Тож це і патрітичне виховання молоді, кажуть у громаді.

Проєкт Шлях чемпіонів — це довгосторокова ініціатива. Тож вагомі результати тут розраховують побачити через 5, 7 чи навіть 10 років.

А поки до проєкту долучають тренерів та викладачів. Бо в кожній громаді, можливо, зростають майбутні чемпіони.

" " " "