СІЛЬГОСПВИРОБНИЦТВО ДЛЯ ВПО

226

Міні ферма з 8 корівок була у пані Любові, у її рідному селі Приморського району, що на Запоріжжі. Після вимушеного переїзду, в зв’язку із бойовими діями, жінка вирішила продовжити справу, якій присвятила 20 років свого життя.

Головна мета проекту Agris від благодійного фонду Карітас Хмельницький, відновлення засобів до існування у сільській місцевості. Для участі у проекті зареєструвалось 102 учасника, та після відбору залишилось 40. Зараз вони проходять триденне навчання, аби опанувати ази власної справи, написання бізнес плану.

Та проект допоможе учасникам не тільки навчанням. Він передбачає виділення безповоротної суми коштів, аби придбати усе необхідне для старту. Свою ідею із вирощуванням аспарагуса, в народі спаржі, втілити вирішила Анна. Ба більше, вже й підготувала ділянку для висадки кореневищ.

Знання, як українського ринку так і закордонного, економічні навички, маркетинг вкрай необхідні фермерам в першу чергу для того, аби залучити якомога більше інвесторів.

Після навчання та написання бізнес проекту учасники мають його захистити та переконати чому ж саме їхня ідея має жити. Наразі проект Agris вважається пілотним, та впроваджується у двох областях – Хмельницькій та Полтавській. Та в планах поширити його всією Україною.

" " " "