СПЕЦРЕПОРТАЖ. МІЖНАРОДНЕ ТА МІЖГАЛУЗЕВЕ СПІВРОБІТНИЦТВО

361

Домовленості є – співпраця буде. Кілька днів тому на запрошення голови Хмельницької обласної ради до нашого регіону прибула делегація із штату Юта Сполучених Штатів Америки. Тут гості відвідали кілька локацій зокрема, військовий госпіталь та гуманітарний штаб. В Києві дві сторони обговорили подальші кроки щодо розвитку України, як зараз, так і після перемоги.

Україна та США будуть продовжувати поглиблювати співробітництво у економічній сфері, сфері бізнесу та оборони. Зокрема, ці теми стали ключовими під час зустрічі американської делегації та української сторони у міністерстві економіки України. У відомстві запевнили, що Україна готова до інвестицій, американці в свою чергу бачать сприятливі умови для рекомендування своїм громадянам вкладати кошти в Україну, навіть попри війну. Одна із ключових  зустрічей цього дня відбулася у міністерстві аграрної політики та продовольства України. За словами заступника міністра АПК –  Україна готова до збільшення експорту сільгосп продукції за умови подолання наслідків війни та  відновлення галузі. Зокрема мова йде про розвиток біоенергетики, збільшення обсягів виробництва м’яса, молочної продукції та садівництва.

Україна має бути приваблива для інвесторів і на законодавчому рівні. Тому на зустрічі були присутні народні депутати України. На думку парламентаря Сергія Лабазюка найголовніше, що потрібне Україні – це розвиток  галузі переробки. Це дозволить збільшити число нових робочих місць і в ту ж чергу дозволить українцям, які знаходяться за кордоном повернутися додому.

Партнери із штату Юта кажуть, захоплені багатством України, а саме нашими чорноземами в Америці цього немає.

Під час зустрічі у Києві пролунав сигнал повітряної тривоги, але американців він не налякав.

Далі делегати, як із української сторони, так і іноземці мали панельну дискусію у Торгово-Промисловій палаті України. Говорили, як за розвиток бізнесу різних галузей економіки, так і про військову та гуманітарну підтримку штатів.

Президент сенату штату Юта запевнив, що американці українців не залишать як у війні, так і у відновлені економіки.

Наразі Україна є найбільш замінованою країною світу. Смертоносне залізяччя, яке лежить в землі становить велику небезпеку для людей. Тим самим великі території є непридатними до ведення сільського господарства.

За словами Сергія Лабазюка вже зараз потрібно думати та працювати над відбудовою України, а не чекати того, коли Україна переможе – це дозволить посилити українську економіку. Мова йде, як про залучення іноземних інвестицій, так і про розвиток в середині країни вітчизняних виробників.

Наприкінці свого візиту американські партнери відвідали знищенні росіянами міста Ірпінь, Бучу та Гостомель. Тим самим на власні очі переконавшись чого насправді прийшла російська армія в Україну.

" " " "