СПІЛЬНИЙ МАЙДАНЧИК ДЛЯ ПОШУКУ МОЖЛИВОСТЕЙ – В ОБЛАСТІ ВІДБУЛАСЬ СУСПІЛЬНО-НАУКОВА ПЛАТФОРМА

198

До Дня Української Державності за ініціативи голови обласної ради Віолети Лабазюк вже втретє відбулась мірегіональна суспільно-наукова платформа. Про державотворення, історію та виклики сьогодення мали змогу поспілкуватись на спільному дискусійному майданчику представники інших областей, науковці, волонтери, духовенство. Традиційно, захід розпочали із хвилини мовчання та спільної молитви.

Співпраця між областями триває вже давно. Обмін досвідом та успішні практики нині підвищують життєстійкість регіонів.

Україна століттями виборювала своє право на державність. Нині боротьба триває. Проте те, що відрізняє нас від ворогів – цивілізованість, людяність, щирість.

Непрості виклики, проте українці згуртовані та готові підтримувати армію і працювати в тилу.

«Хрещення.Становлення.Перемога». Суспільно-наукова платформа об’єднала державотворців та приватний бізнес, викладачів та духовенство. Усе заради майбутньої процвітаючої України.

Тилова область шукає перспективи, ділиться досвідом та запозичує успішні практики. Адже регіони нині використовують кожен ресурс для втілення нових проєктів.

Наша історія – це терниста стежка боротьби за державність та незалежне існування. Боротьба за кожен клаптик української землі триває.

Під час дискусійної панелі кожен із регіонів розповів про свої практики та пошуки можливостей. Для Рівненщини у фокусі розвиток  альтернативної енергетики.

Потужне представництво голів обласних рад – це дієвий механізм обміном досвіду.

У 2021 році Хмельницька обласна рада підписала Меморандум про співпрацю з Волинською обласною радою, а у 2022 – Чернівецькою та Тернопільською. Наступним кроком у міжрегіональній співпраці стало підписання меморандумів із ще 5 областями – Вінницькою, Рівненською, Закарпатською,Чернігівською та Черкаською областями. Співпрацюватимуть регіони, зокрема, у галузях інвестицій, освіти, соціального захисту.

Звісно, обмін досвідом тривав між областями і раніше. Хмельниччина ж має свою багатовічну історію та традиції. Це і продемонстрували делегаціям у стінах краєзнавчого музею. Ще однією локацією після обговорення на платформі роботи комунальних закладів став обласний протипухлинний центр. У поліклініці закладу отримують допомогу більш ніж 60 тисяч пацієнтів. Зараз в центрі триває оновлення відділення, в тому числі за кошти обласного бюджету.

Попри складні часи регіони продовжують шукати перспективи та нові можливості. А сила українців – в єдності.

" " " "