СТРЕС ПІД ЧАС ВІЙНИ

236

Діти, жінки, люди похилого віку – найбільш уразливі для розвитку неврозів, різновидом яких є тривожність. Два роки повномасштабної війни, хвилювання за рідних, тривога за майбутнє. Усе це аж ніяк не додає життєвих сил.

Попри все важливо дбати про емоційне здоров’я. Багато людей дотримується  принципу, що «не на часі», – з досвіду розмірковує психологиня Ольга. Найчастіше до емоційного вигоряння схильні ті люди, і, особливо жінки, що керуються цим принципом. Спрацьовує синдром «відкладеного життя».

Психічне обумовлює фізичне,- каже Ольга. При тривалому періоді напруги рекомендує вживати вітамінами. Найпростіший – магній, що допомагає підтримувати нервову систему на фізіологічному рівні. Позаяк, важливо робити те що, подобається, – каже Ольга – знаходити час для турботи про себе, як би це не було складно в умовах війни.

У випадках, коли відчуття стресу триває довго і людина не може з тим впоратися,- варто звернутися за допомогою. Психолог допоможе оцінити ситуацію, знайти першочергову проблему і дати кваліфікований зворотний зв’язок.

" " " "