СУЧАСНЕ ТА БЕЗПЕЧНЕ — У МІКРОРАЙОНІ ЛЕЗНЕВО ПОБУДУВАЛИ НОВЕ УКРИТТЯ

4

Здано для користування. Нове приміщення протирадіаційного укриття готове прийняти людей в разі загрози. Побудували його поруч місцевої школи. У навчальному закладі мікрорайону Лезнево не було ні цокольного, ні підвального приміщення. Працювала гімназія спочатку дистанційно, потім у змішаній формі. Згодом освітній процес організовували на базі інших навчальних закладів. В листопаді минулого року тут, на подвір’ї школи розпочались будівельні роботи. Підземне приміщення педагоги планують використовувати для навчальних потреб.

Зараз тут навчається 402 дитини. Забудовник передбачив за проєктом трансформаторну підсанцію, яка живить і гімназію і укриття. Тут є насосна станція, гідранти, підйомник для маломобільних людей,вентиляція та пожежна сигналізація. Площа приміщення — 420 квадратних метрів.

За проєктом, каже міський голова, це міні-підземна школа. Із всіма необхідними приміщеннями та обладнанням. А вмістити це укриття може понад триста осіб. Користуватись ним можуть і жителі мікрорайону Лезнево.

Разом із благоустроєм та автономним живленням цей об’єкт коштував міському бюджету 25 мільйонів гривень.

" " " "