СВЯТО ХЛІБОРОБІВ

214

Аграрний сектор України є однією із ключових галузей економіки. Навіть попри повномасштабну війну продовжує розвиватися, що для державного бюджету є суттєвим надходженням. За остання роки наша область якщо не є лідером, то входить у п’ятірку ти,х хто показує якість у роботі, яка акумулюється у рекордні врожаї.

Точно руки опускати не будуть, а будуть шукати інші шляхи та сіяти більш маржинальні культури – переконують самі аграрії. За їхніми словами  наступна весна покаже суттєву зміну посівних карт. На думку Ігоря Гая – ставку будуть робити на більш технічні сільськогосподарські культури.

Навіть попри війну сільгоспвиробники продовжують розвивати цю галузь. На Хмельниччині реалізуються десятки проектів. Зокрема, у сфері переробки, птахівництва, тваринництва та інші. На Хмельниччині діє цільова програма, яка дозволяє розвиватися малим фермерам.

Окрім основної роботи аграрії потужно включилися у підтримку нашого війська і продовжують це робити надалі.

Війна внесла корективи не тільки у економічну складову аграрного сектору, а й робочі руки. Значна частина трактористів, комбайнерів, менеджерів та інших спеціалістів зараз тримають в руках зброю і б’ють нею ворога.

З вступом нашої країни до ЄС нашим виробникам потрібно буде працювати ще більше та якісніше. Але українці це зможуть зробити – бо вміння вирощувати хліб закладали наші предки у нащадків сотні років.

" " " "