ТВОРЧА І ВІДПОВІДАЛЬНА ПРОФЕСІЯ – У ВСЬОМУ СВІТІ ВШАНОВУЮТЬ ПРАЦІВНИКІВ ТЕАТРІВ ЛЯЛЬОК

149

В їх руках оживають ляльки, їхніми голосами говорять персонажі казок. 21 березня у всьому світі професійне свято відзначають лялькарі. Працівники нашого академічного театру під час воєнного стану не святкують, проте їхні здобутки у роботі – безцінні. Адже щодня дарують казку найменшому і безсумнівно – вибагливому глядачу.

Ірина Винник у театрі ляльок працює 41 рік. Сама родом із Харкова, тому як ніхто знає, що таке воєнні будні. Хоча має значний театральний досвід, кожного разу хвилюється перед виставою, як вперше. Подекуди сценарії та подачі придумує по дорозі на роботу – творчі люди, вони такі. Каже, діти-глядачі зараз більш вибагливіші.

У день професійного свята пані Ірина та інші працівники театру отримали пам’ятні відзнаки. Урочистості через війну відмінили. 74 людини, 31 з яких творчі працівники – уже як велика та дружна родина.

Актор-ляльковод Дмитро Єрашов є учасником колективу та віднедавна стипендіатом Хмельницької ОВА. Актор розповів, інколи доводиться вносити зміни у сценарій чи репліки, аби у кінцевому випадку зробити якнайкращу виставу.

Після повномасштабного вторгнення будівля театру стала місцем, куди їхали батьки з дітьми, аби на хвилину забути про жахіття.

З нагоди свята театрали підготували для своїх найменших глядачів допрем’єрний показ виставки «Клубок казок».

Прем’єра вистави відбудеться у театрі ляльок 23 та 24 березня.

" " " "