ТИЖДЕНЬ ПРОФТЕХОСВІТИ

200

Велика профосвітянська родина Хмельниччини сьогодні у Хмельницькому. Підсумовують Тиждень профтехосвіти краю, що стартував 15 травня. Вадим Осика із Красилова навчається у Хмельницькому професійному ліцеї. У хлопця змалку був потяг до мистецтва, тому обрав саме цей навчальний заклад.

На виставці показали чим жила профтехосвіта протягом року. Усі ці вироби – справа рук учнів під вмілим наглядом майстрів виробничого навчання.

На окремі роботи можна було не лише подивитися, але й придбати, – за символічну ціну. А вторговане задонатили на ЗСУ.

Урочистості розпочинаються із хвилини мовчання. Присутні вшановують пам’ять полеглих за Україну. На сцену запрошують колективи профтехосвіти області.

Нагороджують колективи і окремих їх представників. За сумлінну працю і відданість професійній освіті.

18 років у Красилівському професійному ліцеї працює викладачка спецдисциплін Катерина Паламар. Навчає чоловічій справі, – техніці і її ремонту.

У рамках тижня профтехосвіти області відбулися фахові конкурси. Сьогодні нагородили їх призерів та переможців.

Михайло Ткачук навчається у «Теофіпольському професійному аграрно-промисловому ліцеї. Каже, батько передав любов до техніки й навчив кермувати трактором. А усіх тонкощів цієї справи переймає вже від майстрів у ліцеї.

В Олександра Кугая із Хмельницького центру професійно-технічної освіти сфери послуг любов до кулінарної справи. Його мрія – стати відомим шеф-кухарем. Олександр навчається і вже працює в одному із закладів харчування Хмельницького.

Розвивати професійно-технічну освіту та професійні коледжі, зокрема, –  серед пріоритетних завдань Міністерства освіти і науки. Підтримувати профтехосвіту не проти і в регіонах.

Профтехосвіта області представлена 26-ма закладами. У них здобувають освіту понад 9 тисяч учнів. На базі закладів відкрито 9 центрів підготовки професійних кадрів, які обладнанні сучасним устаткуванням. Ще три планують відкрити найближчим часом.

" " " "