У Хмельницькому планують закупити нові тролейбуси

Місто отримало погодження отримання кредиту від Європейського банку реконструкції та розвитку ина закупівлю тролейбусів

557

Далі буде підписано угоду про підготовку кредитного фінансування. А вже після її підписання в обласному центрі розроблять техніко−економічне обгрунтування, яке матиме  пройти погодження Міністерства фінансів та Антимонопольного комітету. Після цього буде підписано основну угоду. Поки невідомо те, якою буде ставка кредитування. Однак у місті уже працюють над  отриманням гарантії від ЄС, адже це допоможе знизити ставку кредитування, повідомляють у міській раді.

За  кредитні кошти планують закупити 50 одиниць техніки для «Електротрансу», причому 10 одиниць техніки має бути на автономному ходу.
Проєкт передбачає  також співффінансування міста в розмірі 10%. За рахунок цього планують покращити ремонтну та матеріально−технічну базу «Електротрансу». Стосовно нових тролейбусів, то заплановано, що частина з них працюватиме на існуючих маршрутах, а решта, насамперед ті, котрі матимуть автономний хід, курсуватимуть на нових маршрутах у різних мікрорайонах міста.

Крім того, у рамках проєкту планують отримати грантові кошти на розробку плану мобільності міста. Цей план допоможе стратегічно спланувати рух автомобільного та громадського транспорту, велосипедистів та пішоходів, відшукати недоліки у мобільності міста та виправити їх.

" " " "