У Хмельницькому влада знайшла гроші на опалення бюджетних закладів: що вирішив міськвиконком

Всі додатково зароблені кошти підуть на опалення

780

У Хмельницькому міська влада вирішила, на що підуть всі додатково зароблені кошти з міського бюджету. Вони “вилетять в трубу” – не в переносному сенсі, а в прямому. Їх вирішено спрямувати на опалення бюджетних закладів.

Так вирішив міськвиконком на своєму позачерговому засіданні. Позачергово його довелось проводити через те, що треба було терміново внести зміни до бюджету обласного центру на поточний рік.

Адже тоді, коли формувався міський кошторис, були зовсім інші тарифи на газ, і відповідно на опалення бюджетних закладів були закладені зовсім інші суми. Але тепер ситуація змінилася. Мери міст насилу домовилися з Нафтогазом щодо тарифу на газ для бюджетних закладів у розмірі 13,6 гривні за кубометр. Але й ця цифра на тлі теперішніх ринкових цін на газ виглядає як перемога.

Тим часом, Кабмін пообіцяв трохи поділитися з регіонами бюджетними надходженнями, аби ті мали чим заплатити за газ для бюджетних закладів. Але платити треба вже. Отже, у Хмельницькому вирішили віддати на оплату газу практично всі гроші, що були отримані завдяки перевиконанню плану бюджетних надходжень.

Читайте також: У Хмельницькому стартував опалювальний сезон: кому вже буде тепло

Таким чином, практично вся ця сума піде на покриття різниці у вартості газу.

Перевиконання власних доходів становить 38,3 млн грн, з яких 38,2 млн грн буде спрямовано на оплату теплопостачання бюджетних установ”, – заявив начальник фінансового управління Сергій Ямчук.

“Фактично все йде на додаткове фінансування енергоносіїв бюджетних установ для того, щоб можна було пройти половину жовтня, листопад і грудень”, – наголосив міський голова Олександр Симчишин.

" " " "