У Хмельницькому з парку Чекмана щезли дерев’яні скульптури: чому їх не стало

Адміністрація парку попереджала, що дерев'яні витвори стоятимуть недовго

1519

Хто не встиг подивитись на алею дерев’яних скульптур, яка нещодавно з’явилась у парку Чекмана, вже й ее матиме такої змоги. Принаймні, найближчим часом. Дерев’яні статуї з алеї прибрали, завантажили на машину та вивезли, повідомляє газета “Є”.

Десять дерев’яних статуй були за три дні створені різьбярами, що брали участь у фестивалі Respublica FEST, який нещодавно пройшов у Хмельницькому. Фестивальні митці залишили їх в дарунок нашому місту. Кілька днів тому скульптури були виставлені на алеї в парку імені Чекмана. Однак цілими та неушкодженими вони простояли недовго. Вже напередодні Дня міста хтось позбавив статую Посейдона тризуба і частини руки. Можливо, саме цей факт спонукав комунальників якнайшвидше прибрати скульптури з алеї.

Дивіться також: Слони на майдані Незалежності та фігури-топіарії у сквері ім.Т. Шевченка та парку ім. М. Чекмана. Хмельницький прикрасили живими скульптурами.

Хоча ще коли ці витвори встановлювали,  директор комунального підприємства “Парки і сквери Хмельницького” Олександр Боднарчук повідомив, що стоятимуть вони недовго. Аби скульптури довго простояли просто неба, над ними ще слід попрацювати. Відшліфувати їх, можливо, полакувати або пофарбувати, аби захистити їх від вологи та атмосферних опадів. Адже без усіх цих заходів дерево швидко почне руйнуватися.

Після того, як скульптури будуть захищені від атмосферного впливу, а бідолашному Посейдону відновлять тризуб, їх знову повернуть на одну з паркових алей.

" " " "