У ТЕАТРІ ПРЕМ’ЄРА!

135

Першу пам’ятку українського письменництва – Енеїду Котляревського готуються презентувати хмельницькі театрали. До інсценізації залучили близько 3 десятка акторів, балет, драму. В образі головного героя – Роман Падура.

Царицю Карфагена, яка закохалася в Енея грає Катерина Руцька. Сильна, вольова Дідона, яка керує великим царством дуже імпонує Катерині. Тож вжитись в роль було просто.

Одного разу дочитав поему до кінця і зрозумів – події того часу переплітаються із сьогоденням. Саме так описує свої відчуття режисер, тож навіть кінцівка вистави виглядає, як мрія кожного українця.

Над постановкою вистави працювали і вдень, і вночі. Авторська хореографія, неймовірне світло, а ще музичний супровід. Настрій, атмосферу сцен потрібно було перенести у мелодію та зробити так, аби глядача було не відірвати.

Прем’єрну Енеїду актори театру Старицького підготували до міжнародного дня театру. Як тоді козаки, так зараз українці боряться за свою свободу, тож вистава повинна підкріпити бойовий дух українців, каже директор театру.

І вже 27 березня на великій сцені театру усі бажаючі зможуть переглянути Енеїду.

" " " "