У ТЕОФІПОЛЬСЬКІЙ ГРОМАДІ МОЖНА БЕЗПЛАТНО ОТРИМАТИ САДЖАНЦІ

530

Безплатний посадковий матеріал можуть отримати жителі Теофіпольської громади. Проєкт «Хаб розвитку овочівництва» втілили у життя за сприяння громадських організацій і підтримки європейських інституцій. За умовами проєкту планують відібрати півтисячі домогосподарств. Кожне з яких може отримати до 100 – та саджанців овочів – огірків, помідор, капусти. У такий спосіб у громаді хочуть підтримати продовольчу безпеку.

У цій майбутній теплиці комунального господарства «Теофіпольлісвод» висадять 50 тисяч посадкового матеріалу – помідор, капусти, огірків, кабачків та цукрової кукурудзи.

Їх, жителі Теофіпольської громади можуть отримати безплатно. Проєкт реалізують у партнерстві із громадськими організаціями та Європейськими партнерами.

Кожне домогосподарство претендуватиме до сотні саджанців. А фермерські господарства  –  до тисячі.  Усе заради продовольчої безпеки, кажуть в громаді. Через війну країна тимчасово втратила частину територій, а разом з нею недорахувалася овочів та фруктів, що на них вирощувалися.

Подати заявку на безоплатну розсаду можна онлайн, де обрати асортимент та кількість саджанців. Або ж звернутись до старости округу, щоб заповнити паперовий бланк.  Але пам’ятати,- саджанці  – не для продажу, а виключно, для власних потреб.

" " " "