УКРАЇНКИ ТРИМАЮТЬ КУЛІНАРНИЙ ФРОНТ

400

Ось так з світлом чи без та обов’язково з українськими піснями волонтерки із села Западинці готують їжу для захисників. Кулінарний фронт жінки створили у перший день війни, з того дня вони стали потужним плечем підтримки для воїнів.

Вареники та пироги стали звичайною справою для волонтерок, та хотілось і нагодувати захисників чимось поживнішим. Так почали робити тушкованку, рибну чи свинну, а також котлети. Виготовляли їх вдома, а продукцією та грошима  допомагали місцеві жителі та небайдужі люди.

А коли жінки отримали запит -потребу від військових у рідкій їжі, то без роздумів почали виготовляти сухі борщі. Жінки кажуть, військові залишились задоволені такою стравою, адже це швидко та надзвичайно поживно.

На варениках, тушкованці та випічці господині не зупинилися. З часом почали квасити капусту, робити закрутки, варення і навіть чаї. Та жодна посилка для захисників не обходиться без подарунків, які надихають до перемоги та нагадують рідний дім.

Щодня, виготовляючи сотні вареників, м’ясних консерв та випікаючи смаколики жінки не відчувають втоми, адже знають, там, на лінії оборони захисникам набагато важче.

Волонтерки з села Западинці кажуть, готові не спати ночами, аби лиш воїни були ситі. Господині вірять, готуючи та об’єднуючись вони допомагають захисникам наближати українську перемогу, яка буде вже зовсім незабаром.

" " " "