УКРАЇНСЬКА АСОЦІАЦІЯ СТУДЕНТІВ В ХНУ

433

До Хмельницького національного університету приїхали регіональні представники Української асоціації студентів. Вони проводять управлінську зустріч, щоб обговорити нагальні проблеми студентів у вищих навчальних закладах. Адже місія Студентської асоціації полягає у всебічному захисті студентської спільноти.

Студентка Хмельницького національного університету Марія Полякова виконує обов’язки керівника відокремленого підрозділу УАС у Хмельницькій області.

Українська асоціація студентів має 25-річну історію. Сьогодні це ефективна організація, яка відстоює права студентів: достатньо згадати, що у 2004 році вона лобіювала закон про стипендії та пільги для студентів на проїзд у громадському транспорті, захищала інтереси студентів під час стипендіальної реформи у 2016 році та багато іншого. Сьогодні студенти також стикаються з багатьма проблемами

Думка студентів має силу – певна студентка Державного податкового університету та віце – президентка Української асоціації студентів Олександра Ільніцька. Вона запропонувала створити в Україні офіс студентського омбудсмена. З цією пропозицією Олександра Ільницька звернулася до керівників української системи освіти.

Відродження дієвого та ефективного студентського руху в Україні є одним з ключових завдань асоціації. В рамках робочої поїздки студентські лідери з Хмельницької області пройдуть тренінги та зустрінуться з представниками місцевої влади.

" " " "