ВАЛЮТА: І ОБМІНЯТИ І «НАГРІТИ»

181

І старі  і пошкоджені. Нацбанк зобов’язав обмінники здійснювати валютно-обмінні операції з усіма типами іноземних банкнот. Та трапляються випадки коли цих правил обмінники не дотримуються. Наші журналісти вирушили у рейд хмельницькими обмінниками.

У центрі міста чимало обмінників, ціна на валюту відрізняється всього лиш на декілька десятків копійок. У декількох установах нашу мічену купюру погодились обміняти.

А от завітавши у ще один обмінник валюту також погодились прийняти, щоправда з уцінкою. Хто, та яким способом визначає її розмір – невідомо.

Завітавши в обмінник вже офіційно, з камерою, на запитання про встановлення обмінником уцінки касир відповісти не зміг.

Зателефонувавши до дирекції ми дізнались, що про жодну уцінку валюти там не чули, такого порядку обміну керівництво не встановлювало.

Ось так, на рівному місці, за пошкоджену купюру обмінники нагрівають декілька сотень гривень. Через таку здавалося б дрібницю щодня страждають чимало людей.

В разі відмови у обміні валюти нацбанк радить звертатись до керівництва банку, небанківської фінансової установи або ж до нацбанку, та повідомити про порушення.  Обмінювати пошкоджену або ж зношену валюту радять у перевірених банках.

" " " "