ВАУЧЕРИ НА НАВЧАННЯ

168

Від початку року 643 особи отримали безоплатні ваучери на навчання від обласного центру зайнятості. Їх можна використати для навчання з поміж більш, як сотні професій. Хто має право на безоплатні ваучери?

Щоб отримати право на безоплатне навчання чи перенавчання необов’язково перебувати на обліку у центрі зайнятості. Якщо вам понад 45 років, а страховий стаж не менше 15 років, але ще не досягли пенсійного віку – можете претендувати на  безоплатне здобуття нового фаху або підвищити кваліфікацію за вже набутою спеціальністю. Ваучери можуть отримати внутрішньо переміщені особи, колишні військовослужбовці та інші категорії.

Навчатися можна за 123-ма професіями в IT, соціальній, аграрній сферах, будівництві, медицині, транспорті, освіті. Обирати можна з поміж професійно-технічних та вищих закладах освіти. Красилівський професійний ліцей – один з поміж багатьох навчальних закладів на Хмельниччині, де можна навчатися за ваучером.

Якщо вартість навчання перевищує 30 тисяч гривень, різницю оплачує роботодавець, або ж фізична особа. Заявки на отримання ваучера можна подати особисто до Хмельницького обласного центру зайнятості, або ж онлайн на офіційному сайті Державної служби зайнятості.

" " " "