ВЕЛИКДЕНЬ ДЛЯ МАРІУПОЛЬЦІВ

242

Великдень для маріупольців. Напередодні світлого свята Воскресіння Господнього волонтери обласного центру видачі гуманітарної допомоги працювали над забезпеченням маріупольців продуктами. Відтак переселенців отримали грошові сертифікати, які можуть використати у одній із мереж супермаркетів.

В травні 2022 року із вже окупованого Маріуполя вдалось вирватись пані Світлані. Виїжджала через фільтраційні табори разом із сестрою.

Сьогодні пані Світлана вже облаштувалась у Хмельницькому, та прийшла до центру надання гуманітарної допомоги, аби отримали свій грошовий сертифікат та запастись продуктами до Великодня. 1000 сертифікатів для переселенців з Маріуполя отримали в рамках підписаного меморандуму між Хмельницькою обласною радою і американською релігійною організацією «Релігійне управління церкви Ісуса Христа святих останніх днів в Україні»

Списки маріупольців отримали від організацій, у яких ті зареєстровані. Окрім цього, ще 1000 сертифікатів роздадуть серед переселенців у громадах.

Незважаючи на важкий стан у країні підтримку повинна відчути кожна вимушено переміщена особа, адже дім та місто, у якому жили роками покинули не за власним бажанням.

Минулого року обласна рада вже співпрацювала із американською організацією. Окрім сертифікатів останні допомагали у забезпеченні медичних закладів області відповідним медичним обладнанням.

Далі в планах Хмельницької обласної ради продовження співпраці із американським штатом Юта, для залучення фінансування одного із спецпідрозділів Хмельниччини.

 

" " " "