ВІДІБРАТИ ДІЛЯНКУ ЗАРАДИ ПІСКУ

348

Так про прикру ситацію, котра сталася із бойовими товаришами та самим чоловіком розповідає учасник бойових дій Олександр Столярчук. За словами пана Олександра, у 2016-му 9  побратимів отримали земельні ділянки поблизу Ярмолинець. Та землею сільськогосподарського призначення зацікавилось підприємство з видобування корисних копалин.

За словами адвоката відповідачів, до 2015 року підприємство Екоресурс дійсно орендувало ці ділянки, та потім договір оренди закінчився та продовжений не був. Військові кажуть, надра їм не потрібні, їх цікавить лише земля.

Серед землевласників і нині вже покійний Герой України Олександр Петраківський. Його інтереси в суді представляє батько. Петро Станіславович каже, такий абсурд в голові не вкладається.

6 років тягнеться судова справа військових. Днями відбулось чергове судове засідання.

Ми поспілкувалися із адвокатом підприємства екоресурс. За словами пана Богдана підприємство відстоює свої майнові права, адже має дозвіл на користування підземними надрами ділянки.

Позиція землевласників очевидна- військові прагнуть залишити свою землю. А позивачі, за їх словами прагнуть повернути своє. Та так і не перейшовши до дебатів судове засідання вирішили перенести. Наступне призначили на 31 жовтня.

За подальшим розвитком подій ми будемо спостерігати й надалі.

" " " "