ВІЗИТ БЛАЖЕННІЙШОГО

116

Блаженнійший митрополит Київський і всієї України Епіфаній прибув до новоутвореної Кам’янець-Подільської єпархії. Сьогодні він тут аби підтримати громаду та вірян.

У єпархіальному храмі Богоявлення Господнього митрополит провів молебень за перемогу, державу та народ. Участь у ній взяли священнослужителі, які раніше належали до різних релігійних конфесій, та потім об’єдналися у єдину помісну церкву.

Опісля молитви Митрополит Епіфаній освятив позашляховика, автівку із продуктами та дрони, які вирушать до захисників, на передову.

Далі блаженнійший разом із отцями вперше вирушив на екскурсію Кам’янець- Подільською фортецею. Священнослужителям розповіли про духовну твердиню замку- церкву покрови пресвятої Богородиці.

В лютому 2024 року Священний Синод ухвалив рішення про створення Кам’янець-Подільської єпархії. 100 років тому така вже існувала і центром її була саме консисторія, у якій сьогодні читав молитву Епіфаній.

Зараз консисторія потребує значного ремонту, тож громада сподівається на благословіння та підтримку блаженнійшого у цій справі. Громада продовжує нарощувати українське і активно крокує у справі переходів храмів московського патріархату до православної церкви України.

Зберегти мову, культуру, церкву – означає зберегти українську ідентичність та державу. Українська боротьба за державу триває не два роки, не десять та навіть не століття. Та українці вірять – добро обов’язково переможе зло.

" " " "