ВІЗИТ ДЕЛЕГАЦІЇ США

405

Хмельниччина гостинно зустрічає американських друзів. У складі делегації – політики, бізнесмени, волонтери. Вшанування пам’яті Героїв Небесної сотні та українських воїнів передує офіційній зустрічі.

Співпраця з благодійною американською організацією «AUGUST MISSION» триває з перших днів війни. Під час торішнього робочого візиту голови обласної ради Віолети Лабазюк до штату ЮТА вдалося налагодити системну допомогу з американськими партнерами. Тонни медичного обладнання, ліків, харчів, засобів гігієни надходили до Хмельниччини. Ця допомога була і залишається вкрай необхідною для майже 86 тисяч переселенців, які наразі проживають на Хмельниччині, військових, що проходять реабілітацію. Тож насамперед голова обласної ради Віолета Лабазюк від імені українського народу подякувала американським партнерам за підтримку.

Меморандум, який підписали сторони, дає підстави вважати, що співпраця буде лише поглиблюватися. Зокрема, документ передбачає надання всебічної допомоги внутрішньо переміщеним особам, медичним та соціальним закладам області.

Тепер співпраця з американськими партнерами виходить на новий рівень. Якщо раніше вона більше стосувалася гуманітарної сфери, то тепер ще й економічної. Американські гості зацікавлені у розвитку економіки краю. Адже, певні – Україна обов’язково переможе.

На знак вдячності американських партнерів Віолета Лабазюк відзначила Подяками обласної ради з врученням нагрудного знаку. Презентувала вишиті українські рушники, ляльки-мотанки і тарілки самчиківського розпису. Усім гостям подарували комплекти поштових марок, присвяченим українським захисникам, і шеврони Сил спецоперацій. А на спільному українсько-американському прапорі залишили підписи на згадку про візит.

У рамках візиту американська делегація планує зустрітися і з керівництвом держави. Говоритимуть по інвестиційні та економічні україно-американські  проєкти.

" " " "